Tuttnauer https://tuttnauer.co.il/ Tuttnauer Mon, 01 Jul 2024 10:47:37 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.4 https://tuttnauer.co.il/wp-content/uploads/2020/09/cropped-Untitled-1-32x32.png Tuttnauer https://tuttnauer.co.il/ 32 32 Class B למה לעקר מכשירים מסוימים באוטוקלב? https://tuttnauer.co.il/class-b-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%a2%d7%a7%d7%a8-%d7%9e%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%90%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%9c%d7%91/ Mon, 01 Jul 2024 10:31:13 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=8974 The post Class B למה לעקר מכשירים מסוימים באוטוקלב? appeared first on Tuttnauer.

]]>

The post Class B למה לעקר מכשירים מסוימים באוטוקלב? appeared first on Tuttnauer.

]]>
ההבדל בין מכשירי Class N -ל Class B https://tuttnauer.co.il/class-n-%d7%9c-class-b-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%99/ Wed, 19 Jun 2024 13:24:32 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=8863 תהליכי עיקור שונים, ההבדלים ביניהם ויתרונות השימוש במכשירי Class B מאז הקורונה, עלתה המודעות והשיח סביב שיטות בקרת זיהומים ותקני עיקור. ענף רפואת השיניים מצא את עצמו בקו החזית בהגנה על מטופליו וצוותי המרפאה.. המחקר והחדשנות בתחום בקרת הזיהומים הוכיח כי אוטוקלאבים עם מחזור הכולל וואקום לפני ואחרי הסטריליזציה Pre & Post-Vacuum (Class B) הם […]

The post ההבדל בין מכשירי Class N -ל Class B appeared first on Tuttnauer.

]]>

תהליכי עיקור שונים, ההבדלים ביניהם ויתרונות השימוש במכשירי Class B

מאז הקורונה, עלתה המודעות והשיח סביב שיטות בקרת זיהומים ותקני עיקור.
ענף רפואת השיניים מצא את עצמו בקו החזית בהגנה על מטופליו וצוותי המרפאה..
המחקר והחדשנות בתחום בקרת הזיהומים הוכיח כי אוטוקלאבים עם מחזור הכולל וואקום לפני ואחרי הסטריליזציה Pre & Post-Vacuum (Class B) הם הרבה יותר יעילים להתאמת התקנים המוגברים של העיקור. תקנים אלו כבר התקבלו באופן נרחב באירופה, אוסטרליה ומדינות נוספות בעולם.
במאמר זה נבחן את הצורך לעבור למחזור הכולל וואקום לפני ואחרי הסטריליזציה Pre & Post-Vacuum (Class B), שכבר נמצא בשימוש במקומות אחרים בעולם, גם לרפואת השיניים בישראל ונבחן כיצד עוצבו האוטוקלאבים החדשים מבית Tuttnauer לעמוד בסטנדרטים אלו ולתת מענה הולם ובטוח לצרכים הנוכחיים והעתידיים של תהליכי העיקור.

מהו אוטוקלאב Pre & Post -Vacuum / הסרת אוויר פעילה/ Class B?

כמו המצאת המחשב השולחני, שנתן גישה אוניברסלית לכוחם של מעבדי נתונים גדולים שבעבר היו זמינים רק למוסדות מחקר, האוטוקלאב עם מחזור Pre & Post -Vacuum הוא גרסה מוקטנת של מעקרי EN 285 הגדולים שנמצאים בבתי חולים – ה- gold standard  לעיקור בקיטור.

למה האוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post -Vacuum הם הסטנדרט המוזהב?

התשובה היא – הסרת אוויר פעילה!

למה האוויר רע?

עיקור אפקטיבי בקיטור מושג רק אם אדי הקיטור הרווי היבש נוגע בכל המשטחים שיש לעקר. דבר לא יכול לבוא בין הקיטור למשטח שיש לעקר.
רוב הציוד שאנו מבקשים לעקר מכיל אוויר שפועל כמחסום, אם הוא לא מוסר, ובכך פוגע בתהליך העיקור.

אוטוקלאבים גרביטציוניים לעומת אוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post-Vacuum

עקרון הסרת האוויר הגרביטציוני מבוסס על העובדה שאדי הקיטור קלים מאוויר ולכן הם דוחפים את האוויר החוצה מתחתית התא דרך פתח הניקוז. "אוטוקלאבים גרביטציוניים משמשים בעיקר לעיבוד מדיה מעבדתית, מים, מוצרים פרמצבטיים, פסולת רפואית מוסדרת ופריטים לא חלולים/ נקבוביים שמשטחיהם במגע ישיר עם אדי הקיטור. עבור מעקרים גרביטציוניים זמן החדירה לפריטים חלולים/ נקבוביים מתארך בשל הסרת אוויר בלתי שלמה." [1]

האוטוקלאבים הגרביטציוניים נמצאים בשימוש במרפאות שיניים מכיוון שפריטים רפואיים לא נקבוביים כמעט ולא היו בשימוש בעבר.

בניגוד לאוטוקלאבים גרביטציוניים, האוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post-Vacuum מסירים את האוויר מהתא בצורה פעילה באמצעות משאבת ואקום, מה שמאפשר חדירת אדים למכשירים חלולים ומבטיח הסרת אוויר מהתא והכלים לפני כניסת האדים ובכך משיג תוצאות עיקור מעולות.

איך מתבצע הליך העיקור באוטוקלאב Class B?

זה נעשה בכמה שלבים.

  1. כמה פעימות ואקום שתפקידן להסיר את האוויר מהתא.
  2. הלחץ והטמפרטורה באוטוקלאב עולים עד שהם מגיעים לרמה קבועה, הידועה כזמן החזקה. שזה למעשה הזמן שבו מתבצע העיקור בפועל.
  3. שסתום הפליטה משחרר את הלחץ ללחץ אטמוספירי.
  4. לבסוף, הלחץ והטמפרטורה מופחתים עוד יותר ליצירת ואקום בתוך התא, המאפשרים למים להתאדות לגז, שנשאב החוצה על ידי משאבת הוואקום.

מדוע תהליך עיקור ללא ואקום פחות יעיל?

כשל בעיקור של ציוד דנטלי עלול לסכן את המטופלים ואת צוות המרפאה שלכם.
כלים דנטליים מתלכלכים במהלך השימוש הקליני. המורכבות היא בעיקר עם כלים חלולים, שהם גם קשים יותר לניקוי ועיקור בגלל הגודל הקטן יחסית, מורכבות החלקים והיכולת שלהם שלא להתפרק בקלות.
מעקרים ללא וואקום משתמשים בהסרה גרביטציונית של האוויר מהתא, מה שהופך אותם לפחות יעילים ביכולת החדירה למכשירים חלולים, שיש להם צינורות/מעברים צרים שיכולים להפריע להשגת תנאי עיקור נאותים.
בעקבות הקורונה, עלתה הדרישה ושודרגו הסטנדרטים הנדרשים ע"י הרגולטורים, לפיהם עובדי הענף הדנטלי נדרשים לעדכן את שיטות העיקור לציוד דנטלי, כאשר הפתרון להעלאת הסטנדרטים ולשיפור בקרת הזיהומים הוא האוטוקלאב עם מחזור Pre & Post -Vacuum Class B, השיטה המתקדמת והיעילה ביותר הקיימת בשוק.
המגמות האחרונות בשוק האוטוקלאבים הדנטליים מראות עלייה בביקוש למכשירים עם מחזור Pre & Post -Vacuum בעלי תקן עיקור גבוה יותר. אירופה ואוסטרליה למשל, מחויבות במיוחד להתאמת תקנים מחמירים אלו.
הסטנדרט האירופאי
לפי הסטנדרטים האירופאים, ישנם שלושה סוגים של מחזורי עיקור: B, S ו-N. מחזורים אלו שונים בצורה שבה האוויר מוסר, סוגי המטען שהם יכולים לעקר, והאם ניתן לעטוף פריטים במהלך העיקור.
מחזורי N class (גרביטציה) – משמשים לפריטים מוצקים לא עטופים. אדים דוחפים את האוויר כלפי מטה באמצעות גרביטציה ומוציאים אותו דרך תחתית התא.
מחזורי S class – מוגדרים על ידי היצרן ומשמשים עם מעקרים בקיטור עם ואקום רב-פעימות חיובי, כדי להתאים לעומסים מסוגים ותצורות מסוימות.
מחזורי B class – מיועדים לפריטים מוצקים וחלולים, שבהם יחס האורך של החלק החלול לקוטרו הוא יותר מ-1:5. אוויר מוסר על ידי משאבה מכנית ליצירת ואקום לפני שהאדים נכנסים לתא.
הסטנדרט האירופאי נקרא EN 13060. לפי תקנה זו, רמת הביצועים של מעקרים קטנים – כגון אלו המשמשים במרפאות שיניים – הועלתה לרמה רפואית. מטרת החקיקה הזו הייתה להבטיח את מניעת ההדבקה הצולבת.
יצויין כי הסטנדרט האוסטרלי מבוסס על הסטנדרט האירופאי.
כיום, גם בישראל, יש קריאות להעלות את עיקור כלי השיניים לרמה רפואית (Class B, Pre & Post -Vacuum הסרת אוויר פעילה).

אוטוקלאבים Class B מבית טוטנאור
ה-T-Edge הוא האוטוקלאב המתקדם ביותר מבית Tuttnauer, העומד בביקוש הגובר לתקני עיקור מתקדמים במרפאות שיניים ובתעשייה הרפואית.
T-Edge הוא אוטוקלאב שולחני אוטומטי לחלוטין ומעוצב עם מחשבה על מרפאות שיניים עמוסות, ומציע יעילות ובטיחות ללא תחרות.
העיצוב הקומפקטי של ה-T-Edge חוסך מקום ומספק קיבולת תא אופטימלית, עם יותר מ-80% מהתא זמין למגשים ארוכים במיוחד.
קל לתחזוקה, פשוט לתפעול וידידותי לסביבה, ה-T-Edge יאריך את חיי הציוד שלכם תוך עמידה בתקנים בינלאומיים נוכחיים ובדרישות רגולטוריות לשמירה על הצוות והמטופלים שלכם.
T-Edge קיים בשני גדלים – 23 ליטרים ו- 27.2 ליטרים, ובעל אפשרות למילוי מים אוטומטי/ ידני.

T-Edge Autoclaves

בנוסף, טוטנאור השיקה לאחרונה מכשיר נוסף T-Top.
ה-T-Top פותח ועוצב במיוחד למרפאות שיניים, תוך חשיבה על יעילות וחסכון.
גם ה-T-Top עומד בתקני העיקור המתקדמים והמחמירים יותר ברפואת שיניים ובתעשייה הרפואית.
גםT-Top הוא אוטוקלאב שולחני אוטומטי לחלוטין, ומציע יעילות ובטיחות ללא תחרות.
העיצוב הקומפקטי של ה-T-Top מספק קיבולת תא אופטימלית, תוך שהוא חוסך מקום אחסון ומתאים לכל משטח עבודה סטנדרטי הקיים במרפאות.
מדובר במכשיר קל לתחזוקה, פשוט לתפעול וידידותי לסביבה, תוך עמידה בתקנים בינלאומיים המחמירים ביותר ובדרישות רגולטוריות לשמירה על הצוות והמטופלים שלכם.
T-Top קיים כיום בגודל תא של 21 ליטרים, ומילוי המים בו הוא ידני בלבד.
לרוכשים T-Top ומטהר מים בשלושת החודשים הקרובים (עד 31.8.2024) תנתן הנחה של 50% עבור מטהר המים (מדגם WTS-RD1)

The post ההבדל בין מכשירי Class N -ל Class B appeared first on Tuttnauer.

]]>
מהו אוטוקלאב https://tuttnauer.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%95-%d7%90%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%91/ Sat, 27 Feb 2021 18:30:04 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=2215 לעבוד תחת לחץ זה לא כיף. יעדים, מתח, כאבי ראש, בוס תובעני. אבל אם אתה אוטוקלב, אתה עובד הכי טוב בלחץ. למעשה, אתה עובד רק בתנאי לחץ גבוה. בפוסט זה נחקור כיצד פועלים אוטוקלאבים בתנאי לחץ גבוה של קיטור וחום כדי להרוג מיקרואורגניזמים. נבדוק גם כיצד תפקוד האוטוקלאב דומה לסיר לחץ, ומהם השלבים הבסיסיים של […]

The post מהו אוטוקלאב appeared first on Tuttnauer.

]]>

לעבוד תחת לחץ זה לא כיף. יעדים, מתח, כאבי ראש, בוס תובעני. אבל אם אתה אוטוקלב, אתה עובד הכי טוב בלחץ. למעשה, אתה עובד רק בתנאי לחץ גבוה. בפוסט זה נחקור כיצד פועלים אוטוקלאבים בתנאי לחץ גבוה של קיטור וחום כדי להרוג מיקרואורגניזמים. נבדוק גם כיצד תפקוד האוטוקלאב דומה לסיר לחץ, ומהם השלבים הבסיסיים של סייקל באוטוקלאב.

החום הורג את כולם

כפי שהסברנו בפוסט הראשון שלנו על מיקרוביולוגיה, מיקרואורגניזמים זקוקים למזון, לטמפרטורה הנכונה ולחות מספקת על מנת לשרוד ולהתרבות.

אז למה לא רק להרעיב אותם או לייבש אותם?

מיקרואורגניזמים יכולים לשרוד בכמויות זעירות של חומרים מזינים ולחות, שיטות כגון ייבוש והרעבה אינן יעילות מספיק. יתר על כן, הנבג, שהוא בעצם חיידק שחי במצב של מעין תרדמת, יכול לשרוד בתנאים קיצוניים ביותר לאורך זמן רב.

אם כן, אם אף אחת מהשיטות הללו לא עובדת, כיצד נוכל להשמיד מיקרואורגניזמים?

התשובה היא חום. חום הורס את החלבונים בתוך המיקרואורגניזמים, תהליך הנקרא דנטורזציה (פרוק מבנה החלבון). על מנת להבין כיצד מנגנון זה עובד, נבחן שתי דרכים בהן אפשר לבשל ביצה:

אם לוקחים ביצה, שוברים את קליפתה ומכניסים תוכנה לסיר מים רותחים, מקבלים ביצה שלוקה. החלק הלבן של הביצה (החלבון) מתחיל להתאחד יחד ומתקשה, בתהליך הנקרא קרישה, המתרחש ב -52 מעלות צלזיוס. כאשר הביצה נקרשת, היא בעצם עוברת תהליך דנטורציה של חלבוניה (פירוקם), שבסופו החלבונים בה מתים.

דרך נוספת לבשל ביצה היא לטגן אותה במחבת. בהתחלה הביצה תקרש, אך אם הביצה תשאר במחבת והטיגון ימשך בסופו של דבר הכל ישחיר. תהליך זה נקראת חמצון, ומתרחש בטמפרטורות גבוהות בהרבה מקרישה. חמצון הוא תהליך כימי בו מסירים אלקטרונים מהאטום, והתוצאה הסופית היא מוות של אותו אורגניזם.

עיקור באמצעות קיטור, באמצעות אוטוקלאב, משתמש בשיטה הראשונה, קרישה, כדי להרוג מיקרואורגניזמים. פירוש הדבר שתא העיקור פועל באופן דומה לאותו סיר מים רותחים שבו נשלקה הביצה. המרכיב העיקרי ששניהם חולקים הוא נוכחות של קיטור, או מים במצב של גז. הקיטור בתוך תא העיקור הוא החומר שבאמצעותו החום הלח תוקף את המיקרואורגניזמים, ובכך גורם להם להקרש ולמות.

על מנת להבין כיצד אוטוקלבים משתמשים בכוח האדים כדי להרוג מיקרואורגניזמים, נבדוק כיצד פועל סיר לחץ.

סיר לחץ

המילה "אוטוקלב" מגיעה מלטינית "אוטומטי" (עצמי) ו"קלביס "(מפתח), במילים אחרות, מכשיר לנעילה עצמית. הפונקציונליות הבסיסית של האוטוקלאב די דומה לזו של סיר לחץ, סוג של סיר שמסוגל לבשל אוכל 50-70% מהר יותר משיטות בישול רגילות.

קחו מזון גולמי, למשל שעועית, הכניסו אותו לסיר הלחץ עם מים או נוזל אחר, ואז איטמו את הסיר במכסה הנעילה המיוחד, הכולל אטם גומי עגול המשמש לאיטום באדים. הניחו על האש בחום גבוה והמתינו לטמפרטורה שתעלה והאדים יתחילו לברוח. בתוך החלל האטום שבתוך הסיר המכוסה, האדים יתפשטו וידחפו החוצה את האוויר שנותר דרך שסתום פליטה האוויר.

הורידו את הלהבה ותנו לסיר הלחץ להמשיך לבשל מבלי לגעת בשסתום או במכסה. שימו לב כי שסתום פליטה האוויר מאפשר לחלק מהאדים לברוח, כך שהלחץ לא מצטבר יותר מדי ובכך מונע פיצוץ.

סיר הלחץ בעצם "מאלץ" את החום לחדור למזון וזאת באמצעות שני תנאים המתקיימים בתוכו:

  1. קיטור בלחץ גבוה, שהוא מוליך טוב יותר של חום מאשר אוויר.
  2. חום בטמפרטורה גבוהה (מעל 100 ℃), מהשגורם למזון להתבשל מהר יותר.

הנה מגיע האוטוקלאב

כמו סיר הלחץ, גם אוטוקלב הוא מכונה המשתמשת בשילוב של לחץ גבוה ואדים על מנת להעביר חום לכלים המונחים בתוכו. האוטוקלאב הומצא בשנת 1879 על ידי צ'רלס צ'מברלנד, האוטוקלאב הראשון היה למעשה סיר לחץ מהולל. וכמו שסיר הלחץ עבר אינספור שדרוגים בעיצוב במאות האחרונות, כך גם האוטוקלאב. ממכונות מכניות בסיסיות וכלה ביצירות מופת מתוחכמות של עיקור, אוטוקלאבים עברו כברת דרך ארוכה.

כיום בתי חולים, מעבדות ומשרדי רופאים משתמשים באוטוקלאבס כדי לעקר ציוד מוצק וחלול, אספקה, נוזלים ופסולת. ובתעשיות הכימיות, אוטוקלבות מוופנות גומי, מרפאות ציפויים ומסנתזת גבישים – כמו למשל בגידול קוורץ ואבני חן סינתטיות.

אף על פי שהאוטוקלאב מגיעים במגוון גדלים ודגמים, העיקרון הבסיסי נותר: רתימת כוח הלחץ והקיטור להשמדת מיקרואורגניזמים.

האוטוקלאב סקירה בסיסית

 

כפי שדנו לעיל, סיר הלחץ "דוחף" את החום הלח לתוך המזון בכדי לבשל אותו. דמיינו לעצמכם שבמקום אוכל לפניכם מגש של ציוד כירורגי מוכן לעיקור לקראת הניתוח של מחר. הצבת המגש בתוך האוטוקלאב והפעלת סייקל עיקור "ידחף" את החום הלח לכל הפינות האפשריות על משטחי הציוד.

הנה הסקירה הבסיסית של מחזור האוטוקלאב, שמשתנה, כמובן, בסוג החומרים שמעקרים ובכמותם:

  1. ראשית מחממים מים לטמפרטורת הרתיחה כדי לייצר קיטור שיכנס לתא העיקור. כאשר האדים נכנסים לתא, האוויר יוצא מהתא, וממשיך להידחק החוצה ככל שהאדים מתרחבים. יש להוציא את האוויר מהתא באמצעות תהליך ואקום (כמו באוטוקלאבים גדולים המשתמשים במשאבה או במפלט) או בתהליך דחיפה והחלפה של האויר בקיטור (כמו בכמה אוטוקלבים שולחניים קטנים יותר).
  2. כעת לאחר הוצאת האוויר מעלים את הטמפרטורה והלחץ על ידי סגירת שסתום הפליטה של תא העיקור תוך כדי תהליך הוספת קיטור לתא, עד אשר הטמפרטורה והלחץ יעלו לרמה הנדרשת לעיקור. הטמפרטורה הנדרשת נקבעת בדרך כלל על 121  או 134 מעלות צלזיוס.
  3. השלב הבא הוא שלב העיקור, מכיוון שזה הזמן בו מתבצע העיקור בפועל. פעולה זו עשויה לארוך כ 3-20 דקות, תלוי בגודל ותכולת הציוד בתא.     להתראות מיקרואורגניזמים!
  4. כעת, לאחר שהעיקור הושלם, הגיע הזמן להפחית את הלחץ, שלב זה מתבצע על ידי פתיחת שסתום הפליטה ושחרור אדים. (זוכרים איך לסירי לחץ יש שסתום בטיחות מאותה סיבה?)
  5. לבסוף, מקררים את הציוד המעוקר, מה שהופך אותו לבטוח לטיפול כאשר אנו פותחים את דלת האוטוקלאב.

שלא יגמר לכם הקיטור … אנחנו רק מתחילים!

למדנו שחום, ובאופן ספציפי, חום לח, הוא הדרך הטובה ביותר להרוג מיקרואורגניזמים. ישנן שתי דרכים להרוג באמצעות חום, על ידי קרישה או על ידי חמצון. עיקור באוטוקלאב מבוסס על קרישה בצורה של קיטור בלחץ רב כדי לפרק את החלבונים בתוך המיקרואורגניזמים. לאחר מכן השווינו כיצד פועל סיר לחץ לאופן בו פועל אוטוקלב. כשם שסיר הלחץ משתמש בכוח העז של קיטור בכדי להעביר את החום למזון, האוטוקלאב משתמש בקיטור כדי "לדחוף" חום לציוד, והורג את כל סוגי החיים המיקרוביולוגיים החיים על הציוד האמור. ולבסוף הסתכלנו על השלבים הבסיסיים של מחזור האוטוקלאב, החל מחימום המים ובניית לחץ, עד זמן העיקור וקירור הציוד.

בידקו את הפוסט הבא בסדרה: עיקור ע"י קיטור

The post מהו אוטוקלאב appeared first on Tuttnauer.

]]>
פרוייקט אספקה סטרילית בטורקיה: תכנון, התקנה, הפעלה, הדרכות ושירות https://tuttnauer.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%99%d7%a7%d7%98-%d7%90%d7%a1%d7%a4%d7%a7%d7%94-%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%a7%d7%99%d7%94-%d7%9e%d7%a7%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%a7/ Mon, 22 Feb 2021 06:27:10 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=1767 לחות חיצונית ופנימית יכולה להתרחש כתוצאה ממספר בעיות ביצועי החיטוי. אלה כוללים תקלה במלכודת קו אדים, שסתום בקרת ניקוז, מסננים ומסכים סתומים, מדי לחץ מכוילים בצורה גרועה, מערכות ואקום תקינות או רכיבי סטריליזציה אחרים, ואטם פגום (אטם דלת).

The post פרוייקט אספקה סטרילית בטורקיה: תכנון, התקנה, הפעלה, הדרכות ושירות appeared first on Tuttnauer.

]]>
פרוייקט אספקה סטרילית בבית חולים בסקשיר באיסטנבול

ממשלת טורקיה הכריזה על  פרוייקט לאומי במסגרתו יבנו 33 בתי חולים גדולים ומתקדמים שיוקמו כפרויקטים של   שותפות PPP (Private-public partnership)  וייבנו במודל BOT (Build-Operate-Transfer) . טוטנאור בשותפות עם חברה מקומית השתתפה במכרזי CSSD לפרוייקט.

CSSD הינה מחלקת אספקה ​​סטרילית מרכזית, המטפלת בתהליך איסוף כלי הניתוח והאביזרים מחדרי הניתוח, שטיפה, טיהור וסטרילציה לקראת הניתוח הבא.

מתוך התוכנית השאפתנית של בניית 33 בתי חולים בטורקיה, 12 בתי חולים כבר פועלים.

טוטנאור עם שותפה המקומי זכו במכרז לתכנון, הקמה ציוד והפעלה של  מחלקת האספקות הסטרילית הגדולה ביותר  , אשר פועלת ממאי 2020 בבית החולים בסקשיר (Basaksehir) באיסטנבול (בית חולים של 2700 מיטות!)  ומשרתת 87 חדרי ניתוח .

טוטנאור במסגרת הפרוייקט תכננה ,התקינה ומתפעלת את כל הציוד במחלקה, החל מציוד הסטריליזציה והחיטוי הכולל אוטוקלאבים, מכונות שטיפה, מעקרי פלזמה, אמבטיות אולטרסוניק, תוכנת בקרת תהליכים , קוראי ברקוד וכלה במדפים ושולחנות .

נכון להיום טוטנאור ושותפה המקומי מתחרים בשישה מכרזים נוספים, כשאחד מהם הוא "ספינת הדגל", בית חולים  של 3,700 מיטות, 130 חדרי ניתוח שנמצא כעת בבנייה בבירת טורקיה, אנקרה.

The post פרוייקט אספקה סטרילית בטורקיה: תכנון, התקנה, הפעלה, הדרכות ושירות appeared first on Tuttnauer.

]]>
פרוייקטי אספקה סטרילית מרכזי אסותא https://tuttnauer.co.il/%d7%98%d7%95%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%99-%d7%a2%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%9c-6/ Wed, 16 Sep 2020 14:50:35 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=1237 לחות חיצונית ופנימית יכולה להתרחש כתוצאה ממספר בעיות ביצועי החיטוי. אלה כוללים תקלה במלכודת קו אדים, שסתום בקרת ניקוז, מסננים ומסכים סתומים, מדי לחץ מכוילים בצורה גרועה, מערכות ואקום תקינות או רכיבי סטריליזציה אחרים, ואטם פגום (אטם דלת).

The post פרוייקטי אספקה סטרילית מרכזי אסותא appeared first on Tuttnauer.

]]>
פרוייקט אספקה סטרילית לבית החולים אסותא באשדוד

בית החולים אסותא אשדוד נפתח במלואו בנובמבר 2017, והנו בית החולים הציבורי החדש הראשון שהוקם בישראל לאחר כ-40 שנה. 

בית החולים ,מקבוצת מכבי שרותי בריאות , בחר בטוטנאור כספק לכל ציוד השטיפה והחיטוי ,סטריליזציה  הציוד המשלים, עבור מחלקת האספקה הסטרילית וחדרי הניתוח. 

מרכז רפואי אסותא כלניות באשדוד - עיקור קר

"אסותא אשדוד כלניות" הינו מרכז רפואי חדשני הכולל מכונים, מרפאות וחדרי ניתוח, שמפעילה "אסותא מרכזים רפואיים" בהצלחה משנת 2001. בנוסף לאוטוקלאבים לעיקור בקיטור שסופקו ע"י טוטנאור, מפעילה המחלקה הסטרילית מעקר מבית טוטנאור לעיקור קר באמצעות פלזמה של מיכשור רגיש לחום כגון ציוד משולב אופטיקה. 

The post פרוייקטי אספקה סטרילית מרכזי אסותא appeared first on Tuttnauer.

]]>
מושגים בסיסיים בקיטור https://tuttnauer.co.il/%d7%98%d7%95%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%99-%d7%a2%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%9c-2/ Wed, 16 Sep 2020 14:49:06 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=1229 רקע על האוטוקלאב אוטוקלאב הוא מכשיר לעיקור (השמדת פתוגנים) המבוסס על טכנולוגיית קיטור. אוטוקלאב בסיסי דומה מאד לסיר לחץ,  שניהם משתמשים בכח הקיטור על מנת להשמיד פתוגנים שונים (וירוסים, חיידקים, פטריות ונבגים) אשר חסינים אפילו למים רותחים ודטרגנטים חזקים. ראו את הבלוג "מהו אוטוקלאב" לפירוט והרחבה. המצאת מכשיר האטוקלאב לעיקור ציוד רפואי מיוחסת לצ'ארלס צ'אמברלנד […]

The post מושגים בסיסיים בקיטור appeared first on Tuttnauer.

]]>

רקע על האוטוקלאב

אוטוקלאב הוא מכשיר לעיקור (השמדת פתוגנים) המבוסס על טכנולוגיית קיטור. אוטוקלאב בסיסי דומה מאד לסיר לחץ,  שניהם משתמשים בכח הקיטור על מנת להשמיד פתוגנים שונים (וירוסים, חיידקים, פטריות ונבגים) אשר חסינים אפילו למים רותחים ודטרגנטים חזקים. ראו את הבלוג "מהו אוטוקלאב" לפירוט והרחבה.

המצאת מכשיר האטוקלאב לעיקור ציוד רפואי מיוחסת לצ'ארלס צ'אמברלנד ב 1879. בתקופה זו חוקרים החלו להבין לעומק את חשיבות הסטריליזציה בעת ניתוחים, והרופאים נזקקו לשיטת עיקור אמינה יותר מ "להבה גלויה". הצורך בסטריליזציה אמיתית באמצעות אוטוקלאב הפכה לעובדה מוגמרת , והאוטוקלאבים הפכו לחלק בלתי נפרד מהציוד הבסיסי של מוסדות העוסקים בפרוצדורות רפואיות : מרפאות ובתי חולים.

באוטוקלאב מתבצע תהליך עיקור של ציוד רפואי או מעבדתי ע"י חימום הציוד לטמפרטורה הגבוהה מנקודת הרתיחה של המים. באמצעות קיטור.

אוטוקלאב משמש לעיקור ציוד רפואי, כלי מעבדה, מוצרי פארמה וחומרים נוספים. ניתן לעקר באמצעותו מוצקים, נוזלים, כלים חלולים בגדלים שונים וצורות מגוונות. אוטוקלאבים מגיעים בגדלים שונים, בצורות שונות ומאפשרים סוגים שונים של סייקלים.

קצת על קיטור

קיטור הוא מקור אנרגיה עוצמתי שמשמש עד היום להנעת ספינות ורכבות, וכמובן אמצעי הסטרילזציה הנפוץ ביותר  מכיוון שהוא אידאלי להשמדת מיקרואורגניזמים: זמן עיקור קצר יחסית, אינו רעיל וכמובן זול וזמין.

עיקור בקיטור הוא האמצעי הנפוץ ביותר לעיקור פריטים העמידים לטמפרטורה לחץ ולחות גבוהים בשל יעילותו פשטותו ומחירו . 90% מהמוצרים בבי"ח  מעוקרים בשיטה זו.

אז מהו בעצם קיטור?

קיטור הוא למעשה אד מים/ חום לח.

מים הם חומר בעל תכונות מיוחדות מאד : מים עומדים בתהליך איטי אבל בטוח יעלמו לחלוטין ויהפכו לגז. זהו תהליך טבעי שקורה בגלל התנועה של מולקולות המים, והוא מתרחש בכל טמפרטורה. תהליך זה נקראה אידוי. אידוי בטמפרטורת החדר יתרחש מהשכבה החיצונית של המים (על פני השטח). התהליך ההופכי לאידוי נקרא עיבוי – המעבר של אדים חזרה למצב של נוזל.

כאשר מחממים מים ומגיעים למאה מעלות צלזיוס תהליך האידוי מתעצם והמים מתאדים בקצב גבוה , ולא רק על פני השטח אלא גם בתוך המים, בטמפרטורה זו המים אינם יכולים להתקיים יותר כנוזל. אם נמשיך לחמם את המים הטמפרטורה שלהם לא תעלה יותר, הם רק יתאדו בקצב מהיר יותר. אנרגיית החום תשמש בעצם לתהליך אידוי המים. האדים בתהליך זה נראים כמו בועות העולות מתוך המים אל פני השטח ונמלטות לאוויר. אדים אלו נקראים קיטור.

בתהליך האידוי בטמפרטורת הרתיחה (בה מים הופכים לגז), ליטר אחד של מים הופך ל 1600 ליטרים של קיטור. המעבר ממים לקיטור מצריך כמות אנרגיית חום עצומה.

החום הנדרש לאידוי, שווה לחום המשתחרר כאשר מתרחש תהליך העיבוי של האדים

כיצד ומדוע הקיטור יעיל לסטריליזציה ?

ברגע שאדים פוגעים באובייקט קריר יותר שצריך לעקר הוא יתעבה למים וישחרר כמות גדולה של חום.

כאשר קיטור נוגע במשטח של אובייקט קר יותר, אנרגיית החום מועברת מהקיטור לאובייקט הקר יותר , וזה קולט אליו את אנרגית החום. קיטור המשמש לעיקור הוא מספיק חם שכאשר הוא בא במגע עם מטען העיקור (שהוא בד"כ אובייקט קר יותר) ומתעבה, הוא מעביר מספיק אנרגיית חום כדי להרוג את כל החיידקים שעליו. זו אחת הסיבות לכך שקיטור הוא אמצעי יעיל כל כך לעיקור.

קיטור טהור נקרא גם קיטור רווי – מצב שבו את החלל ממלא רק קיטור ללא נוכחות אויר, החלל לא יכול להכיל יותר קיטור ממה שיש בו בטמפרטורה נתונה.

נוכחות של לחות מסוימת, בדרך כלל 3% -5%, בקיטור מגבירה את אפקט ההשמדה של מיקרואורגניזמים. אדי מים מעבירים חום בצורה הרבה יותר יעילה מאוויר יבש. מיקרואורגניזמים המכילים יותר מים מושמדים ביתר קלות על ידי חום מכיוון שלחות מעבירה אנרגיית חום למיקרואורגניזם בצורה יעילה יותר מחום יבש.

הלחות בתוך התא של מיקרואורגניזם מקלה על השמדתו. נבגים למשל, יבשים במידה ניכרת ולכן תהליך עיקור מנבגים הוא ארוך יותר, אך הסביבה הלחה שמספק הקיטור יעילה יותר לעיקור מאשר חום יבש ואף מהירה יותר, מה שהופך אותה לאידיאלית להרס נבגים.

שינוי הנפח כאשר קיטור מתעבה גורם ליניקה המושכת יותר קיטור, מה שמשפר באופן דרמטי את עומק החדירה

חדירת הקיטור עמוקה מכיוון שיש לו יכולת להתעבות: כאשר אדים מתעבים למים 1,600 ליטר קיטור מתעבים לליטר מים אחד. הפחתה עצומה זו בנפח גורמת לשאיבה חזקה, מה שהופך את הסטריליזציה ליעילה ביותר, מכיוון שהיא שואבת עוד יותר קיטור לעבר האובייקט הקר יותר שעובר עיקור. זו הסיבה שאדים יכולים לחדור בעוצמה כה רבה ועמוקה לסוגי עומס שונים, טקסטיל ועומסים נקבוביים.

ולסיכום

בואו נסקור. למדנו שלמים יש שלושה מצבים: קרח הוא המצב המוצק, אדי מים הם המצב הגזי, והמים הם המצב הנוזלי. כאשר מחממים מים הם מתאדים, מה שאומר שהם הופכים לאדי מים ומתרחבים (כלומר תופסים יותר נפח במרחב). ב 100 מעלות צלזיוס המים רותחים, משנים מצב צבירה לגז ומתאדים במהירות במהירות. בנקודת הרתיחה נוצר גז הקיטור הבלתי נראה. ההפך מאידוי הוא עיבוי, כאשר אדי מים מתעבים חזרה לטיפות מים זעירות. טיפות המים האלה נקראות עיבוי.

הצטרף אלינו לפוסט הבא שלנו כאשר אנו מיישמים את הבנתנו את הקיטור על החיטוי. אנו נענה על השאלה החשובה הבאה: מדוע קיטור הוא חומר הסטריליזציה הטוב ביותר עבור האוטוקלאב?

The post מושגים בסיסיים בקיטור appeared first on Tuttnauer.

]]>
קיטור באוטוקלאב https://tuttnauer.co.il/%d7%98%d7%95%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%99-%d7%a2%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%9c/ Wed, 16 Sep 2020 14:44:06 +0000 https://tuttnauer.co.il/?p=1220 זהו לא עוד מאמר אינפורמטיבי על קיטור, טמפרטורה ולחץ. במאמר זה נביא נקודת מבט ייחודית על מה שהופך את הקיטור למתאים כל כך לעיקור, ושעליו מבוסס האוטוקלאב, כלי העיקור המרכזי בשימוש מרפאות בתי חולים ומעבדות. שלוש הסיבות המרכזיות שהופכות את הקיטור לאמצעי עיקור אידאלי הן זמינות, בטיחות וזמן זמינות קיטור זמין באופן נרחב מכיוון שיש […]

The post קיטור באוטוקלאב appeared first on Tuttnauer.

]]>

זהו לא עוד מאמר אינפורמטיבי על קיטור, טמפרטורה ולחץ. במאמר זה נביא נקודת מבט ייחודית על מה שהופך את הקיטור למתאים כל כך לעיקור, ושעליו מבוסס האוטוקלאב, כלי העיקור המרכזי בשימוש מרפאות בתי חולים ומעבדות. שלוש הסיבות המרכזיות שהופכות את הקיטור לאמצעי עיקור אידאלי הן זמינות, בטיחות וזמן

זמינות

קיטור זמין באופן נרחב מכיוון שיש צורך רק בשני מרכיבים: מים ומקור חום. מכיוון שלכל מרפאה, אפילו מרפאת חירום אמבולטורית, חייבת להיות גישה למים, מכאן שמציאת מים להפעלת האוטוקלאב היא סבירה ואמינה. בנוסף לזמינותו, קיטור הוא גם חסכוני. מכיוון שמעקר הקיטור, האוטוקלאב, אינו מצריך שימוש בכימיקלים אחרים, הוא יחסית זול להפעלה.

בטיחות

שלא כמו אמצעי עיקור רבים אחרים, קיטור אינו רעיל. מכיוון שקיטור בעצם אדי מים הנוצרים בשלב הרתיחה, הוא בעצם בעל תכונות זהות למים, לכן אין סכנת רעילות  לשאוף אותו או להיות קרוב אליו, אם כי מן הסתם צריך לנקוט באמצעי זהירות כדי לא להיפגע מאדים חמים!

אמצעי עיקור רבים אחרים הם כימיקלים רעילים, כגון אתילן אוקסיד, שהוכחו כמסרטנים ויש לטפל בהם בזהירות רבה. בנוסף, מכיוון שכימיקלים כמו תחמוצת אתילן מסוכנים כל כך, זמן האוורור לאחר הסטריליזציה יכול להימשך עד 36 שעות עד שהציוד המעוקר יהיה בטוח לטיפול, וגם אז, עדיין יש סיכוי לשאריות PPM (חלקים למיליון ) של כימיקל זה.

זמן מחזור

אחת הדרכים היעילות ביותר להעברת אנרגיית חום היא באמצעות לחות שהינה חלק מהקיטור. חישבו על פצע הנגרם על ידי מים רותחים או אדי מים לעומת פצע הנגרם מחשיפה לחום יבש. הפצע שנוצר מחשיפה לחום לח יכאב יותר ויעמיק הרבה יותר מזה שנגרם מחום יבש. באופן דומה, החום הלח של הקיטור מסוגל לפגוע במיקרואורגניזמים מהר יותר מחום יבש, וזאת מכיוון שאדים יכולים להעביר חום מהר יותר מאוויר חם.

איך?

 עיקור באמצעות קיטור דורש זמן מחזור קצר יותר משיטות אחרות, כמו חום יבש, כך שכשאנחנו מעלים את הטמפרטורה בתוך תא העיקור אנו משיגים עיקור מהר יותר. שלב העיקור בסייקל עיקור באמצעות קיטור יכול להמשך כשלוש דקות ב 134 מעלות צלזיוס לציוד רגיל  או 15 דקות ב 121 מעלות צלזיוס לציוד עדין . בסופו של דבר ההשפעה תהיה זהה. לעומת זאת, אם נשתמש בחום יבש ייקח כ -180 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות צלזיוס כדי להשיג תוצאות עיקור דומות.

סיכום

השתמשנו בהבנתנו החדשה על קיטור כדי לחקור מדוע זהו הסוכן היעיל ביותר לעיקור מכשירים רפואיים.

  • ראשית, הסברנו כי אדים נגישים בקלות, הן בזמינותם והן במחירם הנמוך.
  • שנית, גילינו שמכל חומרי הסטריליזציה בשוק, קיטור הוא ככל הנראה האופציה הבטוחה ביותר מכיוון שהוא אינו רעיל, בניגוד לחומרי עיקור אחרים כמו תחמוצת אתילן.

ולבסוף בחנו כיצד קיטור מעביר ביעילות את אנרגיית החום באמצעות לחות לעומס בתוך האוטוקלאב, וכיצד באמצעות העלאת הטמפרטורה אנו מצליחים להגיע לעיקור מהר יותר מאשר בחום יבש.

כעת, לאחר שהבנו מדוע קיטור הוא האמצעי היעיל ביותר לעיקור, הגיע הזמן ללמוד עוד על התהליכים הבסיסיים של אוטוקלאבוים. הישאר מעודכן לפוסט הבא בסדרה זו, שייקח אותך לעומק כיצד ומדוע פעולת החיטוי השולחן.

The post קיטור באוטוקלאב appeared first on Tuttnauer.

]]>