ההבדל בין מכשירי Class N -ל Class B

תהליכי עיקור שונים, ההבדלים ביניהם ויתרונות השימוש במכשירי Class B

מאז הקורונה, עלתה המודעות והשיח סביב שיטות בקרת זיהומים ותקני עיקור.
ענף רפואת השיניים מצא את עצמו בקו החזית בהגנה על מטופליו וצוותי המרפאה..
המחקר והחדשנות בתחום בקרת הזיהומים הוכיח כי אוטוקלאבים עם מחזור הכולל וואקום לפני ואחרי הסטריליזציה Pre & Post-Vacuum (Class B) הם הרבה יותר יעילים להתאמת התקנים המוגברים של העיקור. תקנים אלו כבר התקבלו באופן נרחב באירופה, אוסטרליה ומדינות נוספות בעולם.
במאמר זה נבחן את הצורך לעבור למחזור הכולל וואקום לפני ואחרי הסטריליזציה Pre & Post-Vacuum (Class B), שכבר נמצא בשימוש במקומות אחרים בעולם, גם לרפואת השיניים בישראל ונבחן כיצד עוצבו האוטוקלאבים החדשים מבית Tuttnauer לעמוד בסטנדרטים אלו ולתת מענה הולם ובטוח לצרכים הנוכחיים והעתידיים של תהליכי העיקור.

מהו אוטוקלאב Pre & Post -Vacuum / הסרת אוויר פעילה/ Class B?

כמו המצאת המחשב השולחני, שנתן גישה אוניברסלית לכוחם של מעבדי נתונים גדולים שבעבר היו זמינים רק למוסדות מחקר, האוטוקלאב עם מחזור Pre & Post -Vacuum הוא גרסה מוקטנת של מעקרי EN 285 הגדולים שנמצאים בבתי חולים – ה- gold standard  לעיקור בקיטור.

למה האוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post -Vacuum הם הסטנדרט המוזהב?

התשובה היא – הסרת אוויר פעילה!

למה האוויר רע?

עיקור אפקטיבי בקיטור מושג רק אם אדי הקיטור הרווי היבש נוגע בכל המשטחים שיש לעקר. דבר לא יכול לבוא בין הקיטור למשטח שיש לעקר.
רוב הציוד שאנו מבקשים לעקר מכיל אוויר שפועל כמחסום, אם הוא לא מוסר, ובכך פוגע בתהליך העיקור.

אוטוקלאבים גרביטציוניים לעומת אוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post-Vacuum

עקרון הסרת האוויר הגרביטציוני מבוסס על העובדה שאדי הקיטור קלים מאוויר ולכן הם דוחפים את האוויר החוצה מתחתית התא דרך פתח הניקוז. "אוטוקלאבים גרביטציוניים משמשים בעיקר לעיבוד מדיה מעבדתית, מים, מוצרים פרמצבטיים, פסולת רפואית מוסדרת ופריטים לא חלולים/ נקבוביים שמשטחיהם במגע ישיר עם אדי הקיטור. עבור מעקרים גרביטציוניים זמן החדירה לפריטים חלולים/ נקבוביים מתארך בשל הסרת אוויר בלתי שלמה." [1]

האוטוקלאבים הגרביטציוניים נמצאים בשימוש במרפאות שיניים מכיוון שפריטים רפואיים לא נקבוביים כמעט ולא היו בשימוש בעבר.

בניגוד לאוטוקלאבים גרביטציוניים, האוטוקלאבים עם מחזור Pre & Post-Vacuum מסירים את האוויר מהתא בצורה פעילה באמצעות משאבת ואקום, מה שמאפשר חדירת אדים למכשירים חלולים ומבטיח הסרת אוויר מהתא והכלים לפני כניסת האדים ובכך משיג תוצאות עיקור מעולות.

איך מתבצע הליך העיקור באוטוקלאב Class B?

זה נעשה בכמה שלבים.

  1. כמה פעימות ואקום שתפקידן להסיר את האוויר מהתא.
  2. הלחץ והטמפרטורה באוטוקלאב עולים עד שהם מגיעים לרמה קבועה, הידועה כזמן החזקה. שזה למעשה הזמן שבו מתבצע העיקור בפועל.
  3. שסתום הפליטה משחרר את הלחץ ללחץ אטמוספירי.
  4. לבסוף, הלחץ והטמפרטורה מופחתים עוד יותר ליצירת ואקום בתוך התא, המאפשרים למים להתאדות לגז, שנשאב החוצה על ידי משאבת הוואקום.

מדוע תהליך עיקור ללא ואקום פחות יעיל?

כשל בעיקור של ציוד דנטלי עלול לסכן את המטופלים ואת צוות המרפאה שלכם.
כלים דנטליים מתלכלכים במהלך השימוש הקליני. המורכבות היא בעיקר עם כלים חלולים, שהם גם קשים יותר לניקוי ועיקור בגלל הגודל הקטן יחסית, מורכבות החלקים והיכולת שלהם שלא להתפרק בקלות.
מעקרים ללא וואקום משתמשים בהסרה גרביטציונית של האוויר מהתא, מה שהופך אותם לפחות יעילים ביכולת החדירה למכשירים חלולים, שיש להם צינורות/מעברים צרים שיכולים להפריע להשגת תנאי עיקור נאותים.
בעקבות הקורונה, עלתה הדרישה ושודרגו הסטנדרטים הנדרשים ע"י הרגולטורים, לפיהם עובדי הענף הדנטלי נדרשים לעדכן את שיטות העיקור לציוד דנטלי, כאשר הפתרון להעלאת הסטנדרטים ולשיפור בקרת הזיהומים הוא האוטוקלאב עם מחזור Pre & Post -Vacuum Class B, השיטה המתקדמת והיעילה ביותר הקיימת בשוק.
המגמות האחרונות בשוק האוטוקלאבים הדנטליים מראות עלייה בביקוש למכשירים עם מחזור Pre & Post -Vacuum בעלי תקן עיקור גבוה יותר. אירופה ואוסטרליה למשל, מחויבות במיוחד להתאמת תקנים מחמירים אלו.
הסטנדרט האירופאי
לפי הסטנדרטים האירופאים, ישנם שלושה סוגים של מחזורי עיקור: B, S ו-N. מחזורים אלו שונים בצורה שבה האוויר מוסר, סוגי המטען שהם יכולים לעקר, והאם ניתן לעטוף פריטים במהלך העיקור.
מחזורי N class (גרביטציה) – משמשים לפריטים מוצקים לא עטופים. אדים דוחפים את האוויר כלפי מטה באמצעות גרביטציה ומוציאים אותו דרך תחתית התא.
מחזורי S class – מוגדרים על ידי היצרן ומשמשים עם מעקרים בקיטור עם ואקום רב-פעימות חיובי, כדי להתאים לעומסים מסוגים ותצורות מסוימות.
מחזורי B class – מיועדים לפריטים מוצקים וחלולים, שבהם יחס האורך של החלק החלול לקוטרו הוא יותר מ-1:5. אוויר מוסר על ידי משאבה מכנית ליצירת ואקום לפני שהאדים נכנסים לתא.
הסטנדרט האירופאי נקרא EN 13060. לפי תקנה זו, רמת הביצועים של מעקרים קטנים – כגון אלו המשמשים במרפאות שיניים – הועלתה לרמה רפואית. מטרת החקיקה הזו הייתה להבטיח את מניעת ההדבקה הצולבת.
יצויין כי הסטנדרט האוסטרלי מבוסס על הסטנדרט האירופאי.
כיום, גם בישראל, יש קריאות להעלות את עיקור כלי השיניים לרמה רפואית (Class B, Pre & Post -Vacuum הסרת אוויר פעילה).

אוטוקלאבים Class B מבית טוטנאור
ה-T-Edge הוא האוטוקלאב המתקדם ביותר מבית Tuttnauer, העומד בביקוש הגובר לתקני עיקור מתקדמים במרפאות שיניים ובתעשייה הרפואית.
T-Edge הוא אוטוקלאב שולחני אוטומטי לחלוטין ומעוצב עם מחשבה על מרפאות שיניים עמוסות, ומציע יעילות ובטיחות ללא תחרות.
העיצוב הקומפקטי של ה-T-Edge חוסך מקום ומספק קיבולת תא אופטימלית, עם יותר מ-80% מהתא זמין למגשים ארוכים במיוחד.
קל לתחזוקה, פשוט לתפעול וידידותי לסביבה, ה-T-Edge יאריך את חיי הציוד שלכם תוך עמידה בתקנים בינלאומיים נוכחיים ובדרישות רגולטוריות לשמירה על הצוות והמטופלים שלכם.
T-Edge קיים בשני גדלים – 23 ליטרים ו- 27.2 ליטרים, ובעל אפשרות למילוי מים אוטומטי/ ידני.

T-Edge Autoclaves

בנוסף, טוטנאור השיקה לאחרונה מכשיר נוסף T-Top.
ה-T-Top פותח ועוצב במיוחד למרפאות שיניים, תוך חשיבה על יעילות וחסכון.
גם ה-T-Top עומד בתקני העיקור המתקדמים והמחמירים יותר ברפואת שיניים ובתעשייה הרפואית.
גםT-Top הוא אוטוקלאב שולחני אוטומטי לחלוטין, ומציע יעילות ובטיחות ללא תחרות.
העיצוב הקומפקטי של ה-T-Top מספק קיבולת תא אופטימלית, תוך שהוא חוסך מקום אחסון ומתאים לכל משטח עבודה סטנדרטי הקיים במרפאות.
מדובר במכשיר קל לתחזוקה, פשוט לתפעול וידידותי לסביבה, תוך עמידה בתקנים בינלאומיים המחמירים ביותר ובדרישות רגולטוריות לשמירה על הצוות והמטופלים שלכם.
T-Top קיים כיום בגודל תא של 21 ליטרים, ומילוי המים בו הוא ידני בלבד.
לרוכשים T-Top ומטהר מים בשלושת החודשים הקרובים (עד 31.8.2024) תנתן הנחה של 50% עבור מטהר המים (מדגם WTS-RD1)

שעות פעילות וטכנאי תורן

שלום רב,

מחלקת שרות ישראל מעמידה ללקוחותיה כונן חירום לטיפול בתקלות שבר בימי שישי וערבי חג, בתעריף של 200%.

במקרה חירום ניתן להתקשר לטכנאי תורן שם: בני בן דוד נייד: 053-7706967

בנוסף, נפתח מייל מרכזי לשרות הלקוחות שיטופל ע"י צוות המשרד.

[email protected]

תודה על שיתוף הפעולה.

שעות פעילות וטכני תורן

Tuttnauer סגור בימי שלישי אחר הצהריים ורביעי.
לתמיכה דחופה נא ליצור קשר עם 123-567-7890